De Woudhoeve Oosterblokker

Woudhoeve wereldberoemd; een stukje historie

De Woudhoeve is wereldwijd bekend geworden door het veefokbedrijf van de gebroeders Ruyter. Rundveefokverenigingen waren aan het einde van de negentiende eeuw erg belangrijk voor de verbetering van de West-Friese veestapel. Veel boeren waren lid van een dergelijke vereniging. Een aantal melkveehouders koos liever zelf stieren uit: zo ook de gebroeders Ruyter. In 1940 haalden zij een stierkalfje, Oldambster Adema 1, op uit Groningen; dit moest hem worden volgens de broers. 
En daar kregen de heren gelijk in: de kleinzoon van deze stier, Adema 21 van De Woudhoeve, heeft nakomelingen over de hele wereld gekregen en bewaakt nu – in brons gegoten – de ingang van het Westfries Museum in Hoorn. Boer Arie Ruyter van De Woudhoeve kreeg in 1952 zelfs hoog bezoek van koningin Juliana en prins Bernard!

De melkveehouderij stopte in 2004. Wij kochten in 2015 de boerderij van de kleinzoon van Arie Ruyter. Nadat onze plannen waren uitgewerkt, zijn we in mei 2017 gestart met de sanering van het asbestdak van de voormalige ligboxenstal. Daarna hebben we de stal verbouwd tot luxe groepsaccommodatie voor familie- en vriendenweekenden.

Wij bieden onze gasten een aangenaam verblijf in deze mooie landelijke omgeving. Geniet van onze gastvrijheid en de schitterende locatie!

X